Prijava v sistem Oblak365

Pred namestitvijo se moramo prijaviti v sistem. Spodaj bomo opisali postopek prijave.

1) Odpravimo se na spletno stran www.oblak365.si. Spodaj na sliki vidimo kako stran izgleda.

 

2) Zgoraj v desnem kotu kliknemo na gumb »Prijava«

3) Prikaže se nam stran za izbiro domače organizacije. Kliknemo na okence v katerem privzeto piše »Arnes« in vpišemo »ljutomer« ter izberemo iz menija »Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer«. Nato kliknemo gumb »Izberite«.

4) Prikaže se nam stran z dvema vpisnima poljema. Zgoraj, kjer piše »NetID« vpišemo naše uporabniško ime (dobili smo ga v šoli, zaključi se z @osicljutomer.si). Spodaj (kjer piše geslo) pa vpišemo  geslo, ki je zapisana na našem listu. Nato kliknemo »Prijava«.

5) Sedaj nas prijavni sistem vpraša ali se želimo res prijaviti. Kliknemo na »Da, nadaljuj«.

6.a) Sedaj kliknemo v desnem kotu zgoraj na naše uporabniško ime. Pojavi se nam meni na katerem kliknemo »Nastavitve računa« in preverimo, če je v »Dodatno varnostno preverjanje« le-to izklopljeno; v marcu 2017 je tudi za prenos namizne različice MS Office potrebna ta nastavitev. Če smo morali to nastavitev spremeniti na Izklopljeno, je potrebno to Shraniti, se odjaviti in ponovno zagnati vaš brskalnik in točko 6.a lahko preskočimo.

6.b) Sedaj kliknemo v desnem kotu zgoraj na naše uporabniško ime. Pojavi se nam meni na katerem kliknemo »Nastavitve računa«in izberemo »Pregled storitev«.

7) Oblak365 bo sedaj pripravil naš račun za uporabo. To bo trajalo nekaj sekund, lahko pa tudi minut. Po pripravi, se nam bo pokazalo več možnosti. Spodaj izberemo možnost »Prenos zbirke Office«. Ko smo to storili nadaljujemo po točkah pod »Nadaljnjo prijavo v sistem«.